Villámgyorsan épül Magyarország legnagyobb logisztikai központja

A francia GSE Group Üllőn megtartotta a Goodman fejlesztésében épülő Auchan-központ bokrétaünnepségét. A komplexum Magyarország legnagyobb logisztikai fejlesztési projektje, az épületegyüttes teljes területe 87.200 m2. A rekordgyorsasággal épülő központot a tervek szerint a nyáron adják át.

Már messziről látszik a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központban az a hatalmas fal- és pillérrengeteg, amely jelzi az Auchan új logisztikai központjának építését. A gigantikus méretek azt bizonyítják, hogy a magyar kiskereskedelem jó néhány éve növekvő pályára állt. A Goodman a komplexum tervezésével és kivitelezésével a francia GSE-t bízta meg: a munka szemmel láthatóan rekordgyorsasággal zajlik. Februárban tartották meg az alapkőletételt, most a bokrétaünnepségre került sor, vagyis elérték az épületek legmagasabb pontját, nyáron pedig már át is adják a disztribúciós központot, vagyis röpke fél év alatt szinte a teljes projekt megvalósul.

Fabrice Maurizot, a GSE Közép- és Kelet Európáért felelős ügyvezetője köszöntőjében elmondta, hogy a franciák a bitumenben sült bárány ünnepének nevezik a bokrétaünnepséget, majd hozzátette: a gyors és eredményes munka annak is köszönhető, hogy a hatóságok korrekt partnerként működnek közre a projektben. Majd felsorolta az összes közreműködőt, akiknek elengedhetetlen érdemeik vannak a gyors kivitelezésben: professzionális megrendelő és fejlesztő, kompetens szolgáltatók és alvállalkozók, valamint a GSE mérnöki csapata. A sikerben összesen tíz nemzet tagjai osztozhatnak, ugyanakkor az eredményes munkához a Kormány kedvező feltételeket biztosít a fejlesztőknek és a gazdaság szereplőinek.

Kerekes István, a Goodman magyarországi vezetője hozzátette, hogy rekordidőn belül valósul meg a beruházás, amelyet a terveknek megfelelően ad majd át a GSE, hogy Magyarország legnagyobb logisztikai központja Üllőn megkezdhesse a működését.

Boncsér Péter, az Auchan Retail Magyarország logisztikai projektekért felelős igazgatója arra emlékeztetett, hogy az új komplexum az Auchan magyarországi tevékenységét reprezentálja, hiszen idén ünnepli a vállalat a hazai működésének huszadik évfordulóját. Az ingatlanegyüttes segítségével az Auchan nem csak az egycsatornás kereskedelmi modellt tudja vinni, hanem a hipermarketek mellett a többcsatornás modellt is támogathatják, úgy mint az online kereskedelem, a házhoz szállítás, illetve a szupermarketeket is elláthatják, amelyekből nemrég kettő is megnyílt.

Magyar Levente, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerint különleges pillanat ez a mai, hiszen több rekordot is ünnepelnek: egyrészt soha nem épült még ekkora disztribúciós központ Magyarországon, másrészt a hazai gazdaság is rekorderedményekkel büszkélkedhet. A GDP-hez a logisztikai ágazat 6,5%-kal járul hozzá, mondta végezetül.

Közel 20.000 négyzetméternyi raktár szolgál majd a friss- és fagyasztott, romlandó élelmiszerek hűtésére és tárolására. További 63.000 négyzetméternyi raktárterületen háztartási eszközöket, tartós fogyasztási cikkeket, textilipari termékeket és egyéb hűtést nem igénylő termékeket tárolhat majd a francia üzletlánc. A fennmaradó 4800 négyzetméteren irodákat és közösségi tereket alakítanak ki, amelyek természetes fényben gazdag, fiatalos és kényelmes munkakörnyezetet fognak biztosítani. 

A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ stratégiai helyszínen, az M4 autópálya és az M0 autóút közelében terül el, a páneurópai közlekedési folyosó összeköttetést biztosít Ukrajnával, Romániával és Szerbiával. Az Auchan számára fejlesztett új létesítmény befejezésével kétszeresére nő a vállalat magyarországi ingatlanállományának mérete.

A teljes cikk: http://realista.hu/ingatlanpiac/villmgyorsan-pl-magyarorszg-legnagyobb-logisztikai-kzpontja/134611?utm_source=irodablog-naplo&utm_medium=e-mail&utm_campaign=2018-05-18