Repülési oktatóközpontot fejleszt a WING a Wizz Air számára

Egyedülálló beruházás keretében teljesen a Wizz Air igényeire szabott nemzetközi repülési oktatóközpontot fejleszt a WING Zrt. a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában.

A fejlesztés hosszú távú bérleti konstrukció kereti közt valósul meg, eredményeként pedig Magyarország legnagyobb repülési oktató központja jön létre, amely régiós szinten is a legmodernebbek között lesz. Az építkezés februárban indult, mára áll az épület szerkezete, az átadás év végére tervezett. Rövid idő alatt ez a WING második jelentős fejlesztése a reptér környezetében, januárban adták át a szintén a cég által fejlesztett ibis Styles Budapest Airport hotelt.

A 3.800 négyzetméteres egyedi igények szerint megvalósuló épület alapterületének a harmadát foglalja el a gyakorlati oktatási terület három darab repülőgép szimulátorral – ezek közül a 2 darab Airbus A320 egység 360 fokban minden irányban tud mozogni, így valós időben, valós körülmények között tud egy-egy teljes repülőutat szimulálni. Egy berendezett utasteret magában foglaló géptörzs is helyet kap az épületben, amelyben a vészhelyzeti menekítéseket gyakorolhatja a fapados légitársaság személyzete. Az oktató tér igény szerint a későbbiekben további bővülésre is alkalmas. A fejlesztés részeként telepítésre kerül még egy tűzoltás gyakorlására kialakított létesítmény is a bérlemény területén.

Az épület másik felében egy háromszintes irodarész épül, ahol irodák, 14 db oktatóterem, egy impozáns előcsarnok és közösségi terek találhatóak majd. Az épület külsejét is a repülési téma inspirálta, a burkolat egy repülőgép külső megjelenését idézi majd, fémes és ezüstös elemekkel. A Wizz Air létesítménye lesz hazánk legnagyobb légiközlekedési képzési központja, de a régióban is az egyik legmodernebbnek és legjobban felszereltnek számít majd, mely a jövőbeli igényektől függően tovább bővíthető.

A WING célja, hogy a vezető hazai és nemzetközi nagyvállalatok partnereként, azok speciális ingatlanigényeit is ki tudja szolgálni fejlesztései révén, bármilyen típusú épületről is legyen szó. Ezt bizonyítják a már átadott fejlesztéseink, mint például a GE központja, az E.ON székháza, az Ericsson Ház vagy az ibis Styles Budapest Airport Hotel; illetve az épülő Telekom székház és a most bejelentett Wizz Air oktatási központ. Megtisztelő számunkra, hogy a Wizz Air, Magyarország az egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, bizalmat szavazott a WING-nek, és mi valósítjuk meg az új, komplex technológiát igénylő oktatási központot, amely nemzetgazdasági szempontból is jelentős értéket képvisel.” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök vezérigazgatója.

A WIZZ Air továbbra is exponenciális növekedési fázisban van, az új oktatási központ pedig lehetővé teszi, hogy növeljük az oktatási és betanítási kapacitásunkat a legmagasabb minőségi sztenderdek mentén. Nagyon várjuk, hogy még az idei év során megkezdhessük a munkát az új oktatóközpontunkban” – hangsúlyozta Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója. „Ilyen felszereltségű oktatóközpont eddig még nem működött Magyarországon, de a teljes kelet-közép-európai régióban is egyedülálló a felszereltsége” – jegyezte meg.

A Wizz Air repülési oktatóközpontjának tervezője az Építész Stúdió Kft. míg a kivitelezője a Bernecker Kft.


A teljes cikk: http://realista.hu/ingatlanpiac/replsi-oktatkzpontot-fejleszt-a-wing-a-wizz-air-szmra/134523?utm_source=irodablog-naplo&utm_medium=e-mail&utm_campaign=2018-04-26