Elindultak a spekulatív raktár fejlesztések

Új, 25 ezer négyzetméter alapterületű csarnokegyüttest adtak át az East Gate Business Parkban, amivel a park területe több mint 100 ezer négyzetméterre nőtt. 

A fejlesztést a Wing Zrt. végzi, az új csarnokegyüttesből mintegy 8 ezer négyzetméternyi területet adtak eddig bérbe. A két csarnok valamelyest enyhítheti a logisztikai ingatlanok iránti erős keresletet.  
25 ezer négyzetméterrel bővült az East Gate Business Park, amelyben a mostani fejlesztés során a raktárak mellett irodaterületeket is kialakítottak. A beruházás két ütemben - egy 14 ezer és 11 ezer négyzetméteres épület fejlesztésével - zajlott, aminek következtében 100 ezer négyzetméterre nőtt az ipari park hasznos alapterülete.
A vállalat eddigi gyakorlatától eltérően az ingatlan fejlesztését aláírt előbérleti szerződés nélkül kezdte meg a szegmensben tapasztalt keresletnövekedés és az ipari park iránti fokozott érdeklődés hatására. A budapesti ipariingatlan-piacon az elmúlt évek során a kihasználatlansági mutatók 3-5 százalékra csökkentek.

2018 02 15