A Cushman & Wakefield ipari fejlesztési telkeket adott el

A Cushman & Wakefield ipari fejlesztési telkeket adott el

A vevő minden esetben nemzetközi nagyvállalat volt, akik e telkeket ipari vagy logisztikai célokra kívánják a jövőben hasznosítani. Mind a fejlesztők, mind a végfelhasználók jó elhelyezkedésű és kialakítású ipari fejlesztési teleket keresnek versenyképes áron, Budapesten és környékén. Fejlesztői oldalról azt látjuk, hogy első körben a rendelkezésre álló „land bank” kerül hasznosításra BTS és spekulatív projektek keretében, legalább is addig, amíg kitart a rendelkezésre álló állomány, és a bérleti díjak stabilizálódnak.

Halász- Csatári Gábor, Associate, a Cushman & Wakefield budapesti ipari üzletágának vezetője elmondta: “Nagy örömmel tölt el, hogy ezen tranzakciók megkötésével csapatunk jelentősen hozzájárulhatott a magyar ipari piac fejlődéséhez. Az értékesített területre összesen több mint 150 000 négyzetméter ipari ingatlan fejleszthető, ami ha elkészül, közel 10 százalékkal növeli majd a teljes ingatlanállományt. Ez óriási teljesítmény és biztos vagyok benne, hogy szakértelmünknek és kiterjedt piaci tapasztalatunknak köszönhetően hamarosan további hasonló ügyleteket zárhatunk. A jelenlegi rekord alacsony kihasználatlanság (kb.3%) és a bérlők minőségi területek iránti kereslete fellendíti a spekulatív és BTS fejlesztések piacát.”

A Cushman & Wakefield magyarországi ipari bérbeadási csapata több, mint 37 000 négyzetméterre kötött új bérleti szerződést 2017-ben, ami a teljes ügynökségi tranzakciók 45 százaléka a budapesti piacon. A csapat ezen felül, az ügynöki bérbeadások (hosszabbítások és újratárgyalások) több mint 25 százalékát jegyzi a budapesti piacon, mely szintén kiemelkedő teljesítmény.


A teljes cikk: http://realista.hu/ingatlanpiac/a-cushman-wakefield-ipari-fejlesztsi-telkeket-adott-el/134528?utm_source=irodablog-naplo&utm_medium=e-mail&utm_campaign=2018-04-26